This web site needs javascript activated to work properly. Please activate it. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser, Thanks.

logo MIS
დასახელებები
კომპანიები
აქტიური ნივთიერებები
ძებნის ინსტრუქცია
მოიძებნა 1 შედეგი.

დასახელება:ლაქტო-G
უნიფიცირებული
დასახელება:
ლიოფილიზირებული ლაქტობაქტერიები და ბიფიდობაქტერიები Lactobacillus + Bifidobacterium lyophilized
დოზა:-
ფორმა:კაფსულა
შეფუთვა1:-
რაოდენობა შეფუთვა1-ში:
შეფუთვა2:
რაოდენობა შეფუთვა2-ში:10
მწარმოებელი ქვეყანა:საქართველო
კომპანია:ჯი-ემ-პი
მწარმოებელი:ჯი-ემ-პი
რეგისტრაციის ნომერი და
თარიღი:
#რ-029546 2020-01-24 - 2025-01-24
გაცემის რეჟიმი:III ჯგუფი, გაიცემა რეცეპტის გარეშე
ფარმაკოლოგიური
ჯგუფი/ქვეჯგუფი:
ჯგ.:ბაქტერიული ბიოლოგიური პრეპარატები.
ქვ/ჯგ.: 
ჯგ.:ნაწლავური მიკროფლორის მარეგულირებელი საშუალებები.
ქვ/ჯგ.: 
ა.თ.ქ. კლასიფიკაცია:
A07FA51	
A საჭმლის მომნელებელი ტრაქტი და ნივთიერებათა ცვლა
	
07 ფაღარათის საწინააღმდეგო, ნაწლავის ანთების და მიკრობების საწინააღმდეგო პრეპარატები
	
F ნაწლავის მიკროფლორის წონასწორობის მარეგულირებელი ბიოლოგიური წარმოშობის ფაღარათის საწინააღმდეგო პრეპარატები
	
A ნაწლავის მიკროფლორის წონასწორობის მარეგულირებელი ბიოლოგიური წარმოშობის ფაღარათის საწინააღმდეგო პრეპარატები
ანოტაცია:
	
	
შემადგენლობა:პრეპარატის 1გ (2 კაფსულა) შეიცავს 10×109 CFU/გ ცოცხალ რძემჟავა ლიოფილიზირებულ ბაქტერიებს: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis და ფრუქტოოლიგოსაქარიდებს.
ფარმაკოლოგიური თვისება:პრეპარატის შემადგენელი რძემჟავა ბაქტერიები ხელს უწყობენ ნაწლავის ნორმალური ფლორის ფიზიოლოგიური წონასწორობის შენარჩუნებასა და აღდგენას. ბიფიდობაქტერიები და ლაქტობაქტერიები გამოიმუშავებენ რძემჟავას და ძმარმჟავას, რითაც ქმნიან არახელსაყრელ პირობებს პათოგენური მიკრობების გამრავლებისა და ცხოველქმედებისათვის; მონაწილეობენ საჭმლის მონელების პროცესსა და ვიტამინების (B, K ...) სინთეზში, არგულირებენ ელექტროლიტურ ბალანსს; ცილების ფოსფოლიპიდების, ნაღვლისა და ცხიმოვანი მჟავების, ბილირუბინის, ქოლესტერინის ცვლას. ფრუქტოოლიგოსაქარიდები-ბუნებრივი პოლისაქარიდები წარმოადგენენ პრებიოტიკებს - ხელსაყრელ ნიადაგს ეუბიოტიკების - ნაწლავის ბაქტერიების გამრავლების, კოლონიზაციისა და ცხოველქმედებისათვის. ფრუქტოოლიგოსაქარიდის პრებიოტიკული თვისებები განპირობებულია იმით, რომ მისი მონელება არ ხდება საჭმლის მომნელებელი ფერმენტების მიერ და აღწევს მსხვილი ნაწლავის დონეს შეუვლელი სახით. მსხვილი ნაწლავის ქვედა დონეზე ფრუქტოოლიგოსაქარიდი განიცდის ფერმენტაციას ბიფიდობაქტერიების ზეგავლენით. ფერმენტაციის პროცესში იზრდება ორგანული მჟავების, კერძოდ. რძე და ძმარემჟავას გამომუშავება, რომლებიც ზრდიან ნაწლავის პერისტალტიკას. ასეთ პირობებში პრობიოტიკული ბაქტერიები იწყებენ აქტიურ გამრავლებას და `მეგობარი~ ბაქტერიების რაოდენობრივ ზრდას.
ჩვენება:- ნაწლავის მიკროფლორის წონასწორობის დარღვევის - დისბაქტერიოზის (გაღიზიანებული ნაწლავის სინდრომი) პროფილაქტიკა და მკურნალობა; - დისბაქტერიოზი ბავშვებსა და მოზარდებში (მათ შორის ანტიბიოტიკებითა და ქიმიოთერაპიული საშუალებებით მკურნალობის დროს); - დიარეა, მეტეორიზმი, ყაბზობა; - კოლიტი, გასტროენტეროკოლიტი (მწვავე და ქრონიკული).
უკუჩვენება:მაღალიმგრძნობელობა პრეპარატის შემადგენელი კომპონენტებისადმი.
სიფრთხილის ზომები:რეკომენდებული არ არის პრეპარატის ალკოჰოლთან ერთდროულად მიღება. ლაქტო-G-ის სხვა პრეპარატებთან არასასურველი გავლენა არ არის აღწერილი.
დოზირება და მიღების წესი:2 წლამდე ასაკის ბავშვებში ინიშნება 1 კაფსულის შიგთავსი გახსნილი მცირეოდენ წვენში ან დამტკბარ სითხეში, ჭამამდე. 2-12 წლის ასაკის ბავშვებში ინიშნება 1-2 კაფსულა დღეში მცირეოდენ სითხესთან ერთად ჭამამდე. 12 წლის ზემოთ და მოზრდილებში ინიშნება 2-3 კაფსულა უზმოზე ან ჭამამდე მცირეოდენ სითხესთან ერთად. მკურნალობის ხანგრძლივობა დამოკიდებულია დისბაქტერიოზის გამომწვევ მიზეზებსა და ორგანიზმის ინდივიდუალურ თავისებურებებზე.
გვერდითი მოვლენები:პრეპარატი კარგად გადაიტანება, რეკომენდებული დოზით პრეპარატის მიღებისას გვერდითი მოვლენები გამოვლენილი არ არის.
ვარგისიანობის ვადა:2 წელი.
შენახვის პირობები:10-25C ტემპერატურაზე, სინათლისაგან დაცულ, მშრალ, ბავშვებისათვის ხელმიუწვდომელ ადგილას!
გამოშვების ფორმა:შეფუთვაში 10 კაფსულა.
გაცემის წესი:რეცეპტის გარეშე!







facebook
© შპს “საინფორმაციო-სამედიცინო სამსახური”
თბილისი, ჭავჭავაძის გამზ. 55
+(032)2 252272
infomis04@gmail.com
info@mis.ge

Page generation time: 0. 050991583 sec.